SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen att stödja föreningen Banzai karate kai!
Foto Annika Peterson

Banzai är en förening som funnits på samma adress sedan 1973.

Fortfarande huserar vi i det gamla Renströmska badhuset som var en plats för allmänheten att få sig ett bad och en tvagning fram till slutet på 1960-talet. 

 

Dan Larsson som tränade Kyokushin karate för Atila Mezaros under 60-talet i Göteborg beslutade sig för att tillsammans med sin vän Gregor Söderberg bilda sina egna föreningar. Sagt och gjort, Dan hittade tills slut den plats som kom att bli hans livsverk och hem, badhuset på herkulesgatan 56, klubben blev också en av Göteborgs mest omtalade klubbar, Banzai karate kai. 

 

Detta är och har varit ett mer eller mindre hem för många medlemmar sedan 1973.

Tusentals barn och unga på Hisingen i framförallt stadsdelarna Lundby, Kvillebäcken, Länsmansgården, Biskopsgården och Torslanda har tränat på Banzai.

Några av dessa har blivit vuxna i föreningen. Några av dessa har valt idrotten och gemenskapen som sin väg. Kanske har några valt bort en mer osund och farlig väg för att kunna finnas bland vänner i en fin atomsfär? Vem vet. 

Vad vi vet är att vi idag har fler ungdommar i åldrarna 13-20 år än någonsin tidigare. Att vi har fler som tränar från barn till ung vuxen idag än någonsin tidigare. Vi har ungdommar som finns på klubben 4-6 dagar i veckan för att träna, för att umgås med vänner, eller som en ungdom sa "var ska jag annars vara?" 

Vi har vuxna som startar sin träningskarriär efter ungdomsåren och tränar flitigt, egagerar sig och sätter prägel på föreningen som en klubb att trivas i. 

 

Idag är vi 350 medlemmar och trots Coronavirusets negativa påverkan med bl.a medlemsbortfall som en konsekvens har vi satsat på träningsverksamheten ännu mer och har nu Göteborgs i särklass finaste bakgård att träna ute på! 

Vi kan skryta med 22 instruktörer, 15 barngrupper och 2 ungdomsgrupper, 2 vuxengrupper, en tävlingsgrupp med landslagsdeltagare och den externa träningen Säckpasset 2 dagar i veckan som är öppet för icke medlemmar.  

Inte nog med det, vi arrangerar två stora evenemang varje år Banzai open, en tävling för barn och vuxna, Camp Banzai, ett läger med välrenomerade instruktörer från hela världen. 

 

Tack för att du vill stötta vår förening!

sponsor@banzai.se

 

 
Sponsorer